fbpx
Olipa kyseessä leikkihetki tai pianotunti, lapsi tuo kohtaamiseen aina mukanaan koko olemuksensa – oikeastaan koko elämänsä.
Olipa kyseessä leikkihetki tai pianotunti, lapsi tuo kohtaamiseen aina mukanaan koko olemuksensa – oikeastaan koko elämänsä.

Meille soitonopettajille tämä tarkoittaa, että oppitunnit eivät koskaan ole täysin samanlaisia. Joskus säveliin punottuihin tarinoihin uppoaminen on helppoa. Toisinaan oppitunti taas muistuttaa terapiaistuntoa. 

Kun lapsi asettuu soittimensa ääreen, hänen ajatustensa ja tunteidensa luoma tila on väistämättä juuri se paikka, jossa uuden kappaleen oppiminen alkaa. 

Millaisen tunteen tämä teos herättää? 

Millaisen tarinan kuulemme siinä? 

MusicFairyTales syntyi juuri tuossa risteyksessä, musiikillisen tarinankerronnan ja lapsen vapaasti soljuvan tunneilmaisun kohtauspisteessä.  

Musiikki alkaa siinä, missä kielen mahdollisuudet loppuvat.

– Jean Sibelius

Yrityksen tarina sai alkunsa sen perustajien toiveesta jakaa kahdenkeskisistä musiikkitunneista tuttua positiivista vaikutusta laajemmalle yleisölle. Ensimmäiset tuotteemme, musiikkisatukirjat, heräsivät henkiin loistavan, luovan ammattilaistiimin tiiviissä yhteistyössä. Tällä hetkellä tarinamme muuntuvat yhä toiminnallisemmiksi, sosiaalisten ja tunnetaitojen oppimista tukeviksi tuotteiksi. 

Jos jotain olemme oppineet kasvattajina, se on tämä: lapsen tapa ilmaista tunteitaan vapautuneesti on aina lahja. Tämä lahja valitettavan usein menetetään, kun maailma työntää meitä tukahduttamaan, piilottamaan tai aliarvostamaan ei-toivottuja tunteitamme. 

Pieniltä ihmisiltä vaivatta luonnistuva tunneilmaisu voidaan kuitenkin oikealla ohjauksella muuntaa arvostukseksi ja sanoiksi, nauruksi ja luovuudeksi. 

Satuseinä sekä tuleva Feel & Play -sovelluksemme tarttuvat juuri tähän ajatukseen. 

Missionamme on hyödyntää tiimimme yli 100 vuoden yhteenlaskettua musiikkipedagogian ja luovan kirjoittamisen kokemusta tukeaksemme seuraavan sukupolven kasvamista luoviksi, tunnetaitoisiksi ihmisiksi.

 

Musiikki alkaa siinä, missä kielen mahdollisuudet loppuvat.

– Jean Sibelius

Tutustu meihin

Toimitusjohtaja, perustaja Teemu Laasanen
Kirjailija & perustaja Noora Nikka
Tuottaja & perustaja Risto Kopperi
Ääniteknikko & suunnittelija Juha Tanskanen
Myynti- ja asiakaspalvelupäällikkö Pia-Riina Kokko