Kasvot satujen takana

Teemu Laasanen

Olen musiikkipedagogi ja pianonsoiton lehtori, ja omaan yli 20 vuoden kokemuksen lasten parissa työskentelystä niin opettajana kuin esiintyjänä. 

Intohimoni on kehittää uusia keinoja musiikin ja taiteen kokemiseen. Musiikin visualisoiminen tarinaksi ja kuviksi on äärimmäisen kiehtova ja osittain alitajuinen prosessi. 

MusicFairyTales valmistaa musiikkisatuja perinteisille alustoille, kuten printtikirjoiksi ja äänikirjoiksi, sekä vuorovaikutteisille kosketusseinille. Musiikkisaduissa yhdistyvät klassinen musiikki, tarina ja kuvitus, ja kosketusseinillä myös pelillisyys – satujen hahmoilla voi pelata, luomillamme fantasiasoittimilla soittaa, ja lisäksi tarinoiden taustakuvia voi maalata omilla kädenliikkeillä.

Noora Nikka

Otavalainen kirjoittaja, musiikkikasvattaja ja perheenäiti

Musiikki valloitti minut jo lapsena ja innostuin tutustumaan musiikin maailmaan pianonsoiton kautta. Soittajanpolku kuljetti aina ammattiin asti ja olen saanut tehdä rakastamaani työtä musiikin ja lasten parissa nyt jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Musiikki on avautunut  minulle usein tarinoina, joista olen rakentanut oman tulkintani pohjalta soivia kuvia. Tämä tarinallinen luova virta on synnyttänyt ensimmäisen musiikkisatukirjan Eirikin matka maan ääriin 2019. Ilolla jatkan musiikkikirjoittajan matkaa kohti uusia seikkailuja!

”Kun tunnet todellisen voimasi, voit nousta siivillesi.
Lentäminen on mahdollista.
Kannattaa uskaltaa!”

Risto Kopperi

Tuottaja, Näyttelijä (FIA)

Yli 30 vuoden kokemus teatterityöstä eri teattereissa. Ensisijaisesti näyttelijänä mutta myös ohjaajana, tuottajana, järjestäjänä ym.

Tällä hetkellä vastuualueina mm. uusien satujen dramatisointi, näyttelijöiden rekrytointi ja studio-ohjaus.

Marija Gustafsson

Ammatiltani olen graafikko ja 3D-visualisoija. Olen työskennellyt kuvien parissa niin mainos-, animaatio- kuin pelialallakin kymmenen vuotta. Kuvittaminen ja tarinan kertominen kuvan voimalla on ollut rakas harrastukseni pienestä pitäen.

Emiel Inkeri Nikula

Olen Lapista kotoisin oleva kuvittaja ja peligraafikko. Olen työskennellyt myös animaation parissa monta vuotta. Värien käyttäminen tarinankerronnassa ja minua kiehtovien maisemien visualisointi ovat intohimoni.

Irina Zahharenkova

Irina Zahharenkova on virolainen pianisti ja cembalisti, joka asuu nykyisin Suomessa. Zahharenkova valmistui musiikin maisteriksi Viron musiikkiakatemiasta opettajinaan Lilian Semper ja Maris Valk-Falk. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Hui-Ying Liu-Tawaststjernan johdolla. Hän on yksi oman sukupolvensa palkituimmista nuorista pianisteista maailmassa.

Irina Zahharenkovan menestys kansainvälisissä kilpailuissa on ollut huima. Vuoden 2005 aikana hänet palkittiin Epinalin pianokilpailussa Ranskassa, Prahan kevät -cembalokilpailussa, George Enescu -kilpailussa Romaniassa sekä Geneven kansainvälisessä pianokilpailussa. Seuraavana vuonna hän voitti Alessandro Casagrande -kilpailun Italiassa sekä Johann Sebastian Bach -kilpailun Saksassa. Zahharenkova on menestynyt kilpailuissa myös aiemmin, mm. vuonna 2004 hän voitti Premio Jaén -pianokilpailun Espanjassa saaden lisäksi myös yleisöpalkinnon.

Juha Tanskanen

Aloitin äänihommat jo pikkupoikana. Tein kasettimankalla omia kuunnelmia tai taltioin kaikenlaisia mielenkiintoisia ääniä kuten esimerkiksi isän kuorsausta. Myöhemmin opiskelin ääntä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa ja olen koulutukseltani ääni-ilmaisun medianomi. Olen toiminut kymmenisen vuotta teatterissa äänimestarina, jonka lisäksi olen perustanut oman ääneen erikoistuneen yrityksen Miaudion. Toimin myös media-asiantuntijana Etelä-Savon ELY-keskuksessa.

On hienoa kuulua tiimiin, jossa kaikki tehdään viimeisen päälle ja voin hyödyntää omaa ammattitaitoani erittäin kokonaisvaltaisesti. Lisäksi pidän suuresti itse saduista. Niissä on jotain, joka vie takaisin omaan lapsuuteen ja satuihin, jotka jättivät paljon tilaa myös oman mielikuvituksen käytölle. Sillä tavalla syntyvät parhaimmat satumaailmat.